Hortus: groene verrijking

Image

Wonen in een prachtig groene omgeving, maar wel met het centrum van Almere en alle uitvalswegen bij de hand. Dat is Hortus. Deze nieuwe woonwijk komt op de plek van de Floriade 2022 en erft met veel plezier het vele groen van de expo. In Hortus woon je midden in het groen, aan het water. De huizen zijn er duurzaam en comfortabel. Hier wordt aan de toekomst gedacht.

Hortus verrijst tegenover het stadscentrum van Almere, op de eilanden aan de andere kant van het Weerwater. Deze eilanden zijn ontstaan door het opnieuw afgraven van de drooggelegde zeekleibodem voor de ophoging van de woonwijken in Almere Stad. In 2022 is het nog het toneel van de Floriade Expo het Arboretum (mooi woord voor plantenbibliotheek) als vertrekpunt. Deze unieke planten- en bomentuin blijft na de expo overeind en vormt het groene hart van Hortus. Het staat symbool voor de nieuwe wijk: origineel, duurzaam, voetgangersvriendelijk en wonderschoon.

Image

Voor water liefhebbers

Een groot deel van Hortus ligt direct aan het prachtige Weerwater. Hier genieten waterliefhebbers vanuit hun havenwoning of appartement van een waanzinnig uitzicht. Met een bootje ga je bij lekker weer zo het water op. De nieuwe wijk krijgt een keur aan verschillende woningen: rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en appartementen. Maar ook als je heel anders wilt wonen is Hortus iets voor jou. Wat dacht je van een drijvende woning of een huis aan de haven? Wat alle woningen in de wijk met elkaar gemeen hebben: ze zijn duurzaam en gaan op in het groen.

Lees meer over de woningen
Image

Wandelen

In Hortus wandel je overal zo naartoe. De vele wandelpaden verbinden de verschillende buurtjes en woningen of leiden juist naar de haven, het oerbos, het strand en de gezellige pleinen. De nieuwe wijk is niet alleen groen, maar de vele wandelpaden zorgen er ook voor dat bewoners en bezoekers elkaar gemakkelijk kunnen ontmoeten.

Lees meer over de ligging
Image

Echt groen wonen

Hortus wordt een echt groene wijk. Daarbij kun je natuurlijk denken aan de zonnepanelen die straks op de daken van alle woningen te vinden zijn. Maar denk aan gebruik van hout met FSC certificering, genoeg laadpalen voor het opladen van elektrische auto’s en scooters, dakbedekking van gerecycled materiaal en groene straten die regenwater gemakkelijk afvoeren. Alle woningen in Hortus voldoen aan de huidige regelgeving én er wordt al nagedacht over de toekomst.

Wonen in Hortus? Daarom!