de ideale combinatie van ruimtelijk en stads wonen

Image

Wonen in het groen, aan het water. Maar wel met het centrum van Almere op steenworp afstand en alle uitvalswegen vlakbij. Dat is wonen in Hortus. Je woont tussen bijzondere bomen, planten en bloemen, aan het water en dicht bij het strand. Maar wel met de gezelligheid van de stad en alle faciliteiten in de buurt. In Hortus komt het allemaal samen.

Image

Weerwater

Tegenover het centrum van Almere, op de eilanden in het Weerwater, verrijst Hortus. Deze eilanden zijn ontstaan door het opnieuw afgraven van de drooggelegde zeekleibodem voor de ophoging van de woonwijken in Almere Stad. Een groot deel van de woningen ligt zelfs direct aan het Weerwater. Waar je ook woont in Hortus: bij lekker weer stap je zo je bootje in om van de zon en het water te genieten.

Image

In het groen

De eilanden in het Weerwater zijn in 2022 nog het toneel van de Floriade. Verschillende groene paviljoens blijven na de expo overeind, om het groene karakter van de eilanden en Hortus te behouden. Groene Stad Arboretum is het middelpunt. Deze unieke planten- en bomentuin vormt het groene hart van de nieuwe wijk. Hortus is voetgangersvriendelijk. De vele wandelpaden in de wijk verbinden de woningen en buurtjes en leiden je naar de gezellige pleinen, de haven, het oerbos of het strand.

Image

Goede bereikbaarheid

Vanuit Hortus ben je in een mum van tijd in Amsterdam, Hilversum en Utrecht. De busverbindingen in de wijk zijn goed en er zijn verschillende treinstations in de buurt. Hortus wordt gerealiseerd niet ver van knooppunt Almere-Haven. Je rijdt dus zo de A6 op. Handig als je buiten Almere werkt of andere mooie groene plekken in de buurt wilt ontdekken, zoals de Lepelaarplassen, de Oostvaardersplassen of Stadslandgoed de Kemphaan.

Image

Hotspots in Almere

De nieuwe woonwijk ligt midden in het bruisende Almere waar je kunt genieten van baanbrekende architectuur, weidse uitzichten, het water en een heleboel (duurzame) hotspots. Na een middagje varen is het bijvoorbeeld leuk borrelen of eten bij Boathouse Almere met mooi uitzicht over het water. Of schuif aan bij The Black Cockatoo, een geweldig kindvriendelijk vegan restaurant met de lekkerste taartjes en broodjes. Ook bij Neighbours Kitchen schuif je aan voor lekker plantaardig eten, met een Caribische touch.