Flores

Image

Wil jij huren in Hortus? Dat kan, want binnenkort start de verhuur van Flores. Als de eerste bewoner van Flores kun je al direct wonen in weldadig groen. Je gaat als pionier meemaken hoe de wijk steeds meer vorm krijgt . Flores is het eerste gebouw in Hortus waar je kunt wonen. De wijk moet nog gebouwd worden, maar het groen en de openbare omgeving zijn al klaar.

Ben je geïnteresseerd? Schrijf je onderin deze pagina in voor de nieuwsbrief van Flores en krijg automatisch een update in je mail zodra je je kunt aanmelden voor Flores.

Flores bevindt zich op één van de mooiste plaatsen van Hortus en maakt momenteel nog onderdeel uit van de Floriade. Vanaf december 2022 wordt de woontoren weer onderdeel van Hortus en zijn de appartementen dus te huur. Flores bevat in totaal 80 appartementen, waarvan 60 in het middensegment en 20 in de vrije sector. De 12 appartementen op de 12e en de 13e verdieping zijn te huur vanaf begin 2023.

Image

Icoon

De woontoren van Flores is ontworpen door Klunder Architecten en weerspiegelt de bomen-, planten- en bloemencollectie die te zien was tijdens de Floriade. Het unieke gevelkunstwerk is een creatie van MVRDV, Arttenders en de Vlaamse kunstenares Alex Verhaest. Hiervoor zijn honderden beelden uit databanken en universiteitsbibliotheken gebruikt. Het arboretum, de alfabetische planten- en bomencollectie van de botanische namen over het gehele gebied, is hiervoor artistiek vertaald naar de gevel. Het gevelkunstwerk maakt Flores tot een unieke woontoren in Almere. Voor de gevel is een bijzondere productietechniek toegepast door het kunstwerk op een glazen façade te printen. Meer informatie over het gevelkunstwerk vind je op www.sympoiesis.nl.

Woonwijk Hortus

 

Kijk hier naar de onthulling van Flores en de toelichting op de woontoren en het gevelkunstwerk.

De woningen

Type Aesculus (27 appartementen in totaal)

Er zijn 27 appartementen van Aesculus in Flores, met een totale oppervlakte van ongeveer 80 m². Ze hebben twee slaapkamers. Elk appartement heeft een eigen berging in de kelder. Het balkon (of terras op de begane grond) van deze appartementen ligt op het noordwesten of noordoosten, dus je geniet hier ‘s ochtends in de zon van je eerste kop koffie of thee. De appartementen op de begane grond hebben een extra hoog plafond, waardoor je een heerlijk ruimtelijk effect krijgt, wat nog eens wordt versterkt door je eigen terras.

Type Larix (27 appartementen in totaal)

Wonen met wijds uitzicht of op grote hoogte. De appartementen Larix zijn te vinden van de begane grond tot en met de dertiende verdieping, met een balkon (of terras op de begane grond) op het oosten of westen. De appartementen hebben een totale oppervlakte van 64 m², met een grote slaapkamer en een extra kamer, te gebruiken als kantoor, walk-in-closet of als extra slaapkamer. In de kelder heb je je eigen berging, handig voor je fiets.

Type Zizyphus (26 appartementen in totaal)

In de appartementen van Ziziphus is het lekker wonen op ruim 70 m². Vanaf je balkon op het oosten of het westen zie jij als één van de eerste bewoners de wijk Hortus verder ontwikkelen. In je appartement heb je een ruime slaapkamer van 15,7 m². In je eigen berging in de kelder kun je je fiets kwijt en al die spullen die je niet dagelijks gebruikt.

Flores in Hortus

Image
1
2
3
4
5

Flores in Hortus

Image
1
2
3
4
5