Flores

Image

Wil jij huren in Hortus? Dat kan, want de verhuur van Flores is gestart! Als de eerste bewoner van Flores kun je al direct wonen in weldadig groen. Je gaat als pionier meemaken hoe de wijk steeds meer vorm krijgt . Flores is het eerste gebouw in Hortus waar je kunt wonen. De wijk moet nog gebouwd worden, maar het groen en de openbare omgeving zijn al klaar.

Ben je geïnteresseerd? Schrijf je in voor deze woningen via de website van Flores, waar je de woningzoeker kunt vinden.

Flores is één van de eyecatchers in Hortus: de nieuwe, groene woonwijk die wordt ontwikkeld op het rijke erfgoed van Floriade Expo 2022. De prachtige woontoren staat op een ruimtelijke plek aan het water, dicht bij het groenrijke arboretum van Hortus. Hij wordt gesierd door een uniek gevelkunstwerk en is minstens net zo mooi vanbinnen.

Image

Icoon

De woontoren van Flores is ontworpen door Klunder Architecten en weerspiegelt de bomen-, planten- en bloemencollectie die te zien was tijdens de Floriade. Het unieke gevelkunstwerk is een creatie van MVRDV, Arttenders en de Vlaamse kunstenares Alex Verhaest. Hiervoor zijn honderden beelden uit databanken en universiteitsbibliotheken gebruikt. Het arboretum, de alfabetische planten- en bomencollectie van de botanische namen over het gehele gebied, is hiervoor artistiek vertaald naar de gevel. Het gevelkunstwerk maakt Flores tot een unieke woontoren in Almere. Voor de gevel is een bijzondere productietechniek toegepast door het kunstwerk op een glazen façade te printen. Meer informatie over het gevelkunstwerk vind je op www.sympoiesis.nl.

Image

Wat een uitzicht!

Flores ligt in het hart van Hortus. Vanuit de toren is het uitzicht vanuit elke windrichting bijzonder en wijds. Aan de noordkant kijk je richting het Weerwater en het bruisende stadscentrum van Almere. Een prachtige combinatie van een waterrijke omgeving en een stedelijke skyline. Aan de oostzijde zie je het Weerwatereiland, met het zogeheten oerbos. Met helder weer zie je zelfs de Filmwijk van Almere in de verte. Aan de zuidzijde van Flores kijk je uit over het centrale plein van Hortus en de Alleezone van het gebied. Daarachter ligt de A6, en nog verderop de zuidzone van de wijk. Dit is een ecologische zone, met ertegenaan het bedrijventerrein De Steiger. En last but not least zie je vanaf de westzijde het deelgebied Waterhout, het Weerwater en het Weerwaterstrand, omringd door water, natuur en volop rust. Je kunt hier heerlijk fietsen of wandelen langs de Lepelaarsplassen en de Oostvaardersplassen. De wijk Hortus is de komende tijd een ontwikkelingsgebied dat steeds verder vorm krijgt.

Image

Schrijf je in via de woningzoeker

Het kleurrijke en unieke Flores, ontworpen door Klunder Architecten, bevat in totaal 80 appartementen, waarvan 60 in het middensegment en 20 in de vrije sector. De 12 appartementen op de twaalfde en de dertiende verdieping zijn te huur vanaf Q1 2023. Er zijn drie types woningen, ieder met hun eigen unieke eigenschappen. Bekijk jouw favoriete appartement en schrijf je in via de woningzoeker op de website hortus-flores.nl. Vervolgens klik je rechtsboven op ‘inschrijven’ om je voorkeuren toe te voegen aan jouw woningdossier.

Bekijk de woningzoeker hier

Flores in Hortus

Image
1
2
3
4
5

Flores in Hortus

Image
1
2
3
4
5