de hotspots van Hortus

23 maart 2022 Nieuws jasper
Image

Met de komst van de Floriade komen er een aantal toffe hotspots en bijzondere gebouwen bij! En hoewel de Floriade een tijdelijke tentoonstelling is, blijven er een paar voor de nieuwe wijk bewaard. Wij zetten de leukste Floriade hotspots voor je op een rij!

Image

1. Aeres Hogeschool

Met recht wel een van de meest opvallende gebouwen te noemen: Aeres Hogeschool. Het gebouw is vrijwel volledig bedekt met planten en bloemen. De bijnaam ‘De Groene Long’ heeft het in ieder geval verdiend! Tijdens de Floriade zal de hogeschool al plaats bieden aan zo’n 900 leerlingen. Deze hogeschool is onderdeel van de Flevo Campus. Je vindt hier nog meer bijzondere gebouwen die blijven bestaan. Benieuwd? Lees hier meer over de Flevo Campus.

 

Image

2. Food Forum

Dit spectaculaire paviljoen laat je zien en voelen hoe het is om in Flevoland te leven: dat doe je namelijk 4 meter onder (!!) zeeniveau. Het groene dak van het Food Forum laat zien waar de zeebodem zich eigenlijk hoort te bevinden. En die bruine gevel? Die staat symbool voor de vruchtbare bodem die Flevoland rijk is. Bovenal is dit een inspirerende plek met ruimte om elkaar te ontmoeten, samen te werken en te leren over voedselinnovaties uit Flevoland.

 

Image

3. Kunstpaviljoen M.

Dit unieke kunstpaviljoen wordt de komende 5 tot 10 jaar gebruikt als fris kunstmuseum in Almere. Het gebouw werd ontworpen door Studio Ossidiana, dat zich liet inspireren door de zee waaruit Flevoland is opgetrokken, maar ook door het Weerwater waar het museum in komt te liggen.

 

Tijdens de Floriade worden in dit kunstpaviljoen allerlei kunst- en cultuuractiviteiten georganiseerd die je meenemen naar een andere wereld. Hier ervaar je grootschalige multimediale en landschapskunst op unieke wijze.

 

Image

4. The Village

Bij The Village vormen foodondernemers, start-ups en studenten een werkgemeenschap met de focus op het stimuleren van ondernemen. Hier krijg je de kans je eigen bedrijf te starten en word je omringd door inspirerende collega’s en een toonaangevend netwerk.

 

Heb jij een tof idee over voedsel en wil je dit verder ontwikkelen? Dan is The Village ook een plek voor jou! Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan het Food Pioneers Program waar je een crash course krijgt van professionals om jouw doelen te behalen.

 

Benieuwd naar wat Hortus straks nog meer te bieden heeft? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Hortus om op de hoogte te blijven van de laatste updates.