Flores is opgeleverd!

4 maart 2022 Nieuws jasper
Image

De woontoren Flores is als eerste woongebouw van Hortus is opgeleverd! De duurzame en hoogwaardig afgewerkte toren – ontworpen door Klunder Architecten – is 43,5 meter hoog en heeft 14 verdiepingen. Het unieke gevelkunstwerk maakt deze woontoren een echte eyecatcher. Maar voordat je er kunt wonen krijgt het gebouw nog eventjes een andere functie.

Tijdens de Floriade zal de toren – dat in het hart van het Floriadeterrein staat – gebruikt worden door de deelnemers van de expo. Zo krijgt de woontoren op de begane grond tijdens de Expo verschillende eet- en drinkgelegenheden en kunnen er Meeting Rooms en Offices gereserveerd worden voor bijeenkomsten of werkplekken. Na de Floriade zal Flores een onderdeel blijven van Hortus en getransformeerd worden tot woontoren.

Wonen in Flores

Er is na de Floriade in Flores plaats voor 80 huurappartementen, waarvan 60 in het middensegment en een commerciële ruimte op de begane grond. Flores wordt het eerste bewoonbare gebouw van een groen Hortus. Het gebied is al vanaf het begin rijk aan bomen, planten en bloemen dankzij het arboretum dat de door de wijk verweven ligt. Dit arboretum draagt bij aan dat kenmerkende groene karakter van Hortus, maar draagt ook bij aan een groene en gezonde leefomgeving.

Uniek gevelkunstwerk

Ook het gebouw zelf is een natuurlijke verschijning. Het gevelkunstwerk van Flores is een weergave van al de bomen-, planten- en bloemen uit het arboretum. Het kunstwerk geeft de woontoren dat iconische uiterlijk dat ook na de Floriade behouden blijft. Het gevelkunstwerk is een creatie van MVRDV, Arttenders en de Vlaamse kunstenares Alex Verhaest.

Wil je wonen in Flores? De verhuur start deze zomer al! Schrijf in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.