Flores: woontoren met bijzonder gevelkunstwerk

10 maart 2021 Nieuws jasper
Image

Woontoren ‘Flores’ wordt de eerste woontoren in de nieuwe, groene stadswijk Hortus. Deze woontoren wordt meteen een heel speciaal gebouw, want de gevel van Flores krijgt een bijzonder kunstwerk, waarin het beplantingsplan voor de Floriade Expo 2022 zichtbaar is gemaakt.

MVRDV, Arttenders en kunstenares Alex Verhaest ontwierpen het gevelkunstwerk voor Flores. Er zijn honderden beelden uit databanken en universiteitsbibliotheken gebruikt voor het kunstwerk. Voor de gevel wordt een bijzondere productietechniek toegepast door het kunstwerk op een glazen façade te printen. Het arboretum (bomen- en plantentuin) dat ontworpen is voor de Floriade is vertaald naar de gevel door middel van een kunstwerk op schaal en zal ook na de Floriade Expo als eyecatcher behouden blijven, dus dit zal voor altijd een mooie herinnering zijn aan de Expo.

De woontoren Flores, die ontworpen is door Klunder Architecten uit Rotterdam, komt aan het centrale plein van Floriade 2022 te staan.

Image

Flores op de Floriade

De woontoren Flores, die ontworpen is door Klunder Architecten uit Rotterdam, komt aan het centrale plein van Floriade 2022 te staan. De Floriade 2022 heeft als thema Growing Green Cities en dat komt bij uitstek tot uiting in deze woontoren. Tijdens de Floriade 2022 zal de toren gebruikt worden voor horecavoorzieningen en voor tijdelijke bewoning door exposanten en business meetings.

De bouw van Flores is inmiddels gestart. De oplevering staat gepland voor eind 2021, zodat er daarna begonnen kan worden met het inrichten. Na de Floriade zal Flores omgezet worden naar 80 huurappartementen, waarvan 60 in het middensegment, en een commerciële ruimte op de begane grond.

Blijf up to date

Vergeet ons niet te volgen op Facebook en Instagram. Schrijf je in voor de nieuwsbrief, als je de start van de verhuur en verkoop van de eerste woningen niet wilt missen!