5x duurzame voordelen van Hortus

10 mei 2020 Nieuws rox
Image

 

Er zijn veel goede redenen om uit te kijken naar de komst van Hortus. Het wordt een groene en duurzame stadswijk en daarin een voorbeeld voor vele andere plekken op de wereld. Wonen in zo’n duurzame omgeving heeft zo z’n voordelen. Wij hebben 5 voordelen voor jou op een rijtje gezet. Lees je mee?

#1 Zelf energie opwekken

We beginnen gelijk goed, want in Hortus wordt straks de energie zoveel mogelijk zelf opgewekt. Dit kan bijvoorbeeld met zonnepanelen, biogas en op andere slimme manieren.

#2 Slimme, groene technieken

Tegenwoordig zijn er veel technieken die worden ingezet in de nieuwbouw om de wereld een stukje groener te maken. Denk aan waterregulatie en -hergebruik, smart thermal grid (energie opvangen en teruggeven). Je vindt in Hortus straks het nieuwste van het nieuwste op het gebied van groene technologie.

#3 Verantwoorde materialen

Naast duurzame energie passen ook duurzame materialen in het plaatje van een groene stadswijk. Het vinden van de juiste materialen, maar ook de juiste leveranciers, kan van grote invloed zijn op de CO2 voetafdruk van wat er gebouwd gaat worden.

Groen en bewust leven gaat verder dan alleen de woning. Hortus heeft straks groen in overvloed met siertuinen, bloementuinen en boomgaarden

#4 Een groene omgeving

Groen en bewust leven gaat verder dan alleen de woning. Hortus heeft straks groen in overvloed met siertuinen, bloementuinen en boomgaarden in de wijk. Bewust eten wordt mogelijk gemaakt door de stadslandbouw, boomgaarden, moestuinen, pluktuinen en biologische restaurants die straks te vinden zijn in Hortus.

#5 Gezondheid en beweging

Hortus wordt een autoluwe wijk. Dat brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo is er meer ruimte voor fietsers en voetgangers, je kan beter genieten van de geluiden van de natuur en het heeft een positief effect op de luchtkwaliteit van de omgeving.

Er zijn nog veel meer voordelen die Hortus biedt. Houd het project vooral in de gaten om Hortus beter te leren kennen.

Blijf up to date

Vergeet ons niet te volgen op Facebook en Instagram. Schrijf je in voor de nieuwsbrief, als je de start van de verhuur en verkoop van de eerste woningen niet wilt missen!