Het Hortus bier is bijna een feit

13 maart 2020 Nieuws jasper
Image

Binnenkort zit jij misschien wel met een echte Hortus biertje in je hand. Ja, je leest het goed! In Hortus Almere komt binnenkort een heuse hoptuin én de Almeerse brouwerij Stijl pakt deze kans met beide handen aan; zij planten hun eigen Stijl hop in de tuin. Het Hortus bier is dus slechts een kwestie van tijd.

Brouwerij Stijl wordt enthousiast gerund door het gezin Geraads. Raymond is brouwer en bierkeurmeester. Anneke is het creatieve brein en verantwoordelijk voor de taken achter de schermen, maar ook zij kan een aardig biertje brouwen. Hun twee zonen zorgen voor leven in de brouwerij.

Zoveel mogelijk circulair

Raymond en Anneke vinden het belangrijk dat brouwerij Stijl zoveel mogelijk circulair is. ‘’Hierdoor verkleinen we onze impact op de planeet en door de samenwerking met andere lokale ondernemers kunnen we elkaar versterken op een duurzame manier’’, vertellen de ambitieuze eigenaren van brouwerij Stijl.

Bij brouwerij Stijl willen ze zo efficiënt mogelijk omgaan met de grondstoffen die ze nodig hebben om bier te maken. Zo maken zij bijvoorbeeld bier van restbrood van lokale bakkerijen, hun bar is gemaakt van pallets die leveranciers achter laten en het bierkoelwater wordt hergebruikt als schoonmaakwater. ‘’Wij zijn niet 100% circulair en biologisch, maar door iedere keer een haalbare stap te zetten, komen we steeds dichterbij’’, zo vertellen Raymond en Anneke. ‘’Dit past bij ons en onze filosofie. Niet direct de grootste of de beste, maar kleine, realistische en duurzame stappen in de juiste richting.’’

Image

Eigen hoptuin op Almeerse grond

In september 2019 ontvingen ze een kickstart bijdrage van de Floriade Parade om hun droom van een eigen hoptuin waar te maken. In de hoptuin zullen meerdere soorten hop geplant worden, zodat er diverse bieren gemaakt kunnen worden, met verschillende smaak- en geurprofielen. Dit is gelijk een mooi experiment om te zien welke soorten het goed doen in de Almeerse grond.

Inmiddels worden de eerste hopplantjes geplant. Hopelijk zal dan in augustus/september 2020 de eerste oogst zijn. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot het zover is!

Blijf up to date

Meer weten over brouwerij Stijl? Bekijk de website en neem ook eens een kijkje op hun Instagram en Facebook.  Zeker weten dat je niets mist over de ontwikkelingen van Hortus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!