De hele wereld kijkt naar Almere

22 augustus 2019 Nieuws rox
Image

Urbanisatie is de trend. Niet minder dan 50 procent van de wereldbevolking woont in steden. Dit is al een volle bak en het wordt steeds drukker. In 2050 loopt het naar verwachting op tot 70 procent! Waar laten we al die mensen? Hoe houden we steden leefbaar en gezond? Deze vraagstukken – en oplossingen hiervoor – staan centraal tijdens de Floriade Expo 2022 in Almere.

Het lijkt nog ver weg, maar de voorbereiding voor de Wereldtuinbouwtentoonstelling is al in volle gang. Over iets minder dan 3 jaar wordt Almere getransformeerd tot levend laboratorium. Uit alle hoeken van de wereld komen knappe koppen, groene ambassades en bedrijven hun ideeën over Growing Green Cities presenteren. Het Floriadeterrein staat 6 maanden lang in het teken van de Groene Stad van de Toekomst.

Wat kan je verwachten?

In de stad van morgen groeit streetfood echt langs de straten. Je plukt je eigen lunch in een van de stadskassen. In de innovatieve iStreet ontdek je hoe algen worden gebruikt om huizen te koelen en energie te leveren. Ben je even green-tech moe? Geen probleem. Er zijn ook allerlei attracties en festiviteiten voor kunst en cultuur liefhebbers.

“Tijdens de Floriade Expo 2020 pluk je je eigen lunch in een van de stadskassen.”

De stad is ook letterlijk groen. Je loopt rond in een planten- en bomenbibliotheek van volwassen bomen, planten en bloemen: een Arboretum en Hortus Botanicus. Door de overvloed aan groen verandert de stad met de seizoenen. Haal je hart op tussen de tropische struiken of stuur je kids op ontdekkingstocht in het bos.

Van living lab tot groene stadswijk

Wordt dit allemaal uit de grond gestampt voor een tentoonstelling van een paar maanden? Zeker niet. Er is ook duurzaam nagedacht over de Floriade zelf. Niets van het slim ontwikkelde groen gaat verloren. Dit vormt de vruchtbare grond voor de bouw van de duurzame stadswijk ‘Hortus’ na afloop van de Floriade.

“Het ontwikkelde groen vormt de vruchtbare grond voor de bouw van de duurzame stadswijk ‘Hortus’.”

Voor wie is Hortus interessant?

Zie jij jezelf als een van de eersten green-tech en biobased wonen? Wil je hardlopen in je botanische achtertuin en op de terugweg genieten van een kop koffie met uitzicht over het Weerwater? Hou dan de ontwikkelingen van Hortus in de gaten via FB en IG. Ook voor de start van de verkoop en verhuur van de eerste woningen.

Heb je zelf groene ideeën?

Laat je al die duurzame hocus pocus liever aan de knappe koppen over? Prima natuurlijk. Maar misschien weet jij het wel beter! Een smartwatch die de thermostaat vertelt dat je eraan komt? Lantaarnpalen die op basis van sensoren aan- en uitgaan? Eten koken en doortrekken met regenwater? Almere beloont elke maand de vier beste en meest inspirerende groene initiatieven. Maak met jouw idee kans op een financiële kickstart van max. 1.000,- via de Floriade Parade. Niet verkeerd toch?

Blijf up to date

Wil je ervan verzekerd zijn niets te missen? Schrijf jezelf dan hier in voor onze digitale nieuwsbrief.